| Nyheter
Funderar du på att studera en utbildning via Yrkeshögskolan (YH)? Här kommer lite information om Automationsingenjör med inriktning processindustri via Iris YH!

1. En YH-utbildning gör dig redo för arbetsmarknaden

Genom att studera Automationsingenjör processindustri via Yrkeshögskolan gör du dig redo för arbetsmarknaden då du vid en YH-utbildning inte studerar ett ämne. Du utbildar dig direkt till ett yrke. Målet är att utbildningen ska leda till jobb efter avslutad utbildning vilket innebär att 9 av 10 har jobb direkt efter examen, enligt siffror från Myndigheten för Yrkeshögskolan.

2. Samarbete med näringslivet

Automationsingenjör processindustri vid Iris YH är framtagen tillsammans med samarbetspartners direkt ur näringslivet på den ort du väljer att studera i. Det du studerar under utbildningen är därför alltid anpassat och aktuellt utifrån din framtida bransch.

3. En utbildning i framkant

Automationsingenjör processindustri på Iris YH är framtagen för morgondagens arbetsmarknad som spås påverkas mycket av just automatisering och digitalisering. Framtiden är därför ljus för den som väljer en utbildning i framkant.

4. En stor del av utbildningen utförs direkt på en arbetsplats

Ungefär en fjärdedel av din utbildning kommer att bestå av LIA-praktik (Lärande i Arbete) där du praktiserar yrket direkt på en arbetsplats. Syftet med LIA är att du som studerande ska få lära dig i en verklig miljö och få med dig värdefulla praktiska erfarenheter.

5. CSN-berättigade studier

När du studerar på Iris YH kan du ansöka om studiestöd och lån hos Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

6. Du kan vara behörig även om du saknar gymnasiebetyg

Saknar du betyg från gymnasieskolan? Flera platser på utbildningarna går att söka via Reell kompetens och 20%-regeln. Det innebär att du kan söka på andra meriter än enbart gymnasiala betyg. Exempelvis kunskap du samlat på dig från tidigare arbetsplatser, studier, föreningsliv eller annat.

Läs mer om utbildningen till automationsingenjör processindustri här.

Bra att veta om Iris YH