Studera elkonstruktion som fristående kurs på Iris YH!

Är du verksam inom industrin, och intresserad av el- och styrsystem för maskiner och utrustning i produktionsanläggningar? Nu kan du fördjupa dig i systemkonstruktion, dimensionering och layout samt få kunskaper om CAD-program och ritteknik!

Elkonstruktion är en avgörande kompetens inom processindustrin, där målet är en avbrottsfri strömförsörjning. I den här kursen får du praktiska färdigheter i konstruktionen av el- och styrsystem, utifrån rådande säkerhetsrutiner och standarder. Du hanterar kretsscheman, tillämpar tryck- och flödesmätare samt får kunskaper om olika komponenter, såsom givare, ställdon och sensorer.

Efter genomförd kurs kan du utföra enklare felsökning och underhållsarbete utifrån olika typer av dokumentation, såsom skötsel- och driftinstruktioner.

Utbildningens upplägg

Du kommer att gå kursen tillsammans med en grupp som studerar till automationsingenjörer. Kursen leds av en lärare med yrkeserfarenhet inom området.

Omfattning: 5 veckor / 25 yh-poäng
Utbildningsort: Stockholm
Kostnad: Kostnadsfri, CSN berättigad. Observera att studiestöd via CSN kan sökas när du fått kallelse till upprop
Utbildningsform: Yrkeshögskola
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan samt godkänt i kurserna Matematik 2, Engelska 5, Ellära 1 eller Praktisk ellära samt Programmering 1 eller Programmerbara styrsystem

Viktiga datum

Ansökan öppnar: 20 december

Sista ansökningsdag: 14 januari

Sista kompletteringsdag: 19 januari

Antagningsbesked: 24 januari

Kursen pågår mellan den 31 januari- 4 mars