Saknar du behörighet i programmering 1 och vill bli behörig till någon av våra utbildningar? Då ska du anmäla dig till våra worklabs under våren som är designade för att ge dig de förkunskaper du behöver för att börja våra utbildningar!

Observera att du endast kan gå preparandkursen inom programmering om du har för avsikt att söka till Automationsingenjörsutbildningen på Iris YH. Gör din ansökan till utbildningen innan du anmäler dig till preparandkursen. 

I utbildningarna till Automationsingenjör ingår en del industriprogrammering, därför är programmering 1 ett förkunskapskrav. Det är viktigt att du har en nivå som motsvarar programmering 1 när du påbörjar utbildningen så att du kan ta till dig innehållet i de kurser som innehåller programmering.

Våra worklabs i programmering 1 har som syfte att göra dig behörig i ämnet. Kursplanen och studieguiden är framtagen tillsammans med en erfaren utvecklare med pedagogisk erfarenhet och vi utgår från Skolverkets kursplan för Programmering 1.

Worklab på Iris YH ska ge dig kunskaper inom programmeringens grunder, och dess processer, verktyg och uttryck.

Så här går det till:

När du har anmält dig så får du en detaljerad kursplan och en skräddarsydd studieguide av oss som innehåller information, vägledning och länkar samt övningar som gör att du själv kan sätta igång med att lära dig programmering. Du arbetar själv med materialet

I maj månad kommer 4 digitala worklabs att äga rum där du får fördjupad kunskap och möjlighet att ställa frågor. Worklabsen sker varje onsdag kl.17-19 och har olika fokusområden. När du gått alla 4 worklabs så väntar ett behörighetsprov. Om du klarar provet blir du behörig i programmering 1.

Fakta:

Från och med 12 april kan du få tillgång till studieguiden. Worklabsen äger rum 5, 12, 19 och 26e maj kl. 17-19.

Kostnad: Du betalar en avgift om 250 kr. Vi kontaktar dig därefter med information samt ger dig tillgång till samtliga worklabs, kursplanen, studieguiden och behörighetsprov.

Din anmälan är giltig så fort betalningen har inkommit.

Vill du veta mer? Kontakta oss på antagning.yh@iris.se så hjälper vi dig!